Recension: SS Lager 5 - Womens Hell (1976)

Regi: Sergio Garrone image12

Produktonsland: Italien

Genre: Sleaz/Nazisploitation/Women-in-prison

Prouktions: år: 1976

Speltid: 92 min


HANDLING..: 2/5

GORE......: 2/5

HUMOR.....: 1/5

ACTION..... : 2/5

SEX.......: 2/5

SPÄNNING..: 2/5

VÅLD......: 3/5

TOTALT:...: 2/5



HANDLING:

Läger 5 är slutstationen för nazisternas kvinnliga krigsfångar. När de anländer till lägret delas de upp till att antingen bli sexslavar åt de tyska soldaterna, eller att användas som försökskaniner i grymma experiment. Överste Strasser styr lägret utifrån sina egna sjuka lustar och tvingar en judisk doktor att hjälpa honom med brutaliteterna. Allt förändras när motståndskvinnan Alina fängslas i lägret. Medan den ryska armén närmar sig österifrån inleder hon en revolt som en gång för alla kan eliminera ondskan.


GORE:

Det är rätt befriat ifrån gore, vilket leder till att filmen omedelbart blir en av dom sämre i sin genre. En hudtransplantation efter ett brännexperiment på en kvinna är så gott som allt som erbjuds i den här filmen, för mig är det en stor besvikelse.


HUMOR:

Filmen har inga skämt alls, inte vad jag kan se eller uppfatta och då vill jag påstå att jag är rätt öppensinad för alla former av mörka skämt. Den driver inte ens med sig själv.


ACTION:

Sedvanlig Naziploitation-action här, fångarna försöker rymma. Vakterna skjuter lite efter dom. Fångarna besvara eldgivningen genom att skjuta tillbacks lite. Inget att nämna direkt.


SEX:

Filmen är rätt tam när det gäller även sex. En del orgier på bordellen som nazisterna driver, känns som någon billig mjukporr. Lite erotisk dans, där en naken kvinna ifrån Jamaica hänger en bannan i en kedja runt midjan är också med, sådant gillade säker nazisterna, eller?


SPÄNNING:

Okej bara för "att" så ska jag skriva ner även det. Det ganska standard med den här genren är när det kommer till spänning. För att inte göra filmen alldeles för politiskt inkorrekt så målas fångarna kamp för att fly upp på ett smörpapperstunt vis. Dom gömmer vapen i sina baracker som den onda kapon letar efter etc.


VÅLD:

Efter åta minuter så blir det dags för lite bränn tortyr. En kvinna får sitt ena ben ingnidet med någon grå salva som nazistläkaren sedan självklart tänder på (vad själva experimentet ska bevisa framgår inte riktigt). Fyra kvinnor råkar ut för det hemska ödet att bli karikerade levande. För övrigt är det lite piskning och nagelutdragning, brinnande träflisor under naglarna, det gamla vanliga med andra ord. Dom har även slängt in en modifierad garrotteringsmaskin vilken jag tycker var rätt charmigt.


Övrig:

Att blanda in korta filmer med original bilder ifrån förintelsen kanske skulle göra många upprörda. Att se liken plogas ner i gravar med bulldozers och helt apropå efter det lite mjukporr. Kan hålla med att det är smått osmakligt.

En del scener är stulna ifrån "SS experiment Love Camp" strax innan denna. Men någon som stör mig mer är att man ofta har råkat göra små saker inkorrekta, t.ex. att Svastika-armbindlarna ibland är spegelvända, eller att dom använder sig av kvinnliga kapos. Inte fan accepterade nazisterna heller öppen homosexualitet, eller har jag fel?



TOTALT:

Skulle vilja säga att det här är en av dom sämre filmerna inom sin gener. Något jag nog inte kommer orka se om igen, vilket är lite synd för jag har en rätt fin DVD utgåva av den. Men den kan få vara rent dekorativ i stället.

image15


Recension: SS experiment Love Camp (1976)

Regi: Sergio Garrone
Produktonsland: Italien
Genre: Sleaz/Nazisploitation/Women-in-prison
Speltid: 91 min



HANDLING..: 2/ 5image9

GORE......: 2/ 5

HUMOR.....: 2/ 5

ACTION..... 1/ 5

SEX.......: 2/ 5

SPÄNNING..: 2/ 5

VÅLD......: 3/ 5

TOTALT:...: 2/5




HANDLING:

I ett hemligt läger i Nazi Tyskland, görs fruktansvärda experiment på fångarna för att förbättra den mänskliga rasen. Kvinnliga fångar tvingas att ha samlag med tyska soldater och dessutom får de genomgå perversa sexuella tester. Som består av elektriska stötar och sex i varma och kalla tortyrbad mm.


GORE:

Tre livmoderstransplantationer är väl det ända grafiska gore man erbjuds, men det är inte särskilt grafisk, snarare helt ografisk. Även en testikeltransplantation som håller lite högre klass är med. Över det så är det bra lite röd sås som rinner när folk får lite lätt på käften.


HUMOR:

Det är en del spex och skoj där nazisterna och dom kvinnliga fångarna skojar och leker på bordelen (häller öl på varandra å tramsar runt) Men annars så är filmen humorfri, om man inte tycker att dåligt skådespeleri kan klassas som humor.


ACTION:

När några ska rymma ifrån lägret så blir det lite action (pang-pang och explosioner), men det är så lite att det behövs väl inte ens nämnas. Men det ska ju trots allt inte vara så mycket action i ett koncentrationsläger.


SEX:

Mycket bra bröst är det med, som det ska va. Känns lite konstigt att tjejerna värkar rätt pilska när dom först kommer till lägret och gärna hjälper att tvåla in varandra Över detta är det väl lite mjukporrsvåldtäkter som allt är med i sådana här filmer, vilket kanske inte ens behövs nämnas. Lite bordel orgier självklart med också.


SPÄNNING:

I och med att filmen inte direkt har någon kärnhandling så gör det den fri ifrån spänning. Det finns vissa intriger mellan nazisterna, men inget jag orkar riktigt bry mig om.


VÅLD:

Filmen öppnar omedelbart med lite elchocks-tortyr där en kvinna avlider och slängs in i kremerings ugnen. Sedvanliga tortyrbad kommer in efter cirka en halvtimme, men om känns inte så realistiska alls p.g.a. uselt utförande. Det känns doc. realistisk att liken hoppar runt i kremeringsugnen som popcorn i en kastrull när den dras igång (händer fler gånger under filmens gång).


Övrig:

Jag är mycket osäker om det fanns kvinnliga kapos, vilket det finns i den här filmen, men det är nog inte särskilt viktigt, är ju som sagt ingen dokumentär direkt

Filmen har rätt högg detaljrikedom vilket jag inte trodde den skulle ha. Snygga och rätt korrekta uniformer. Även möblemang och dekorationer känns som dom skulle passa in i en högbudgetsfilm.


TOTALT

Rätt lamm film, inget jag kommer att vilja se om. Ser heller om Ilsa eller någon annan film som har lite mer drag i sig.


Ny DVD inköp/ Kommande filmrecensioner

I dag fick jag hem fem nya filmer med posten. Det kommer troligen vara dessa fem filmerna jag kommer att recensera nästa gång (inom kort, hoppas jag). Väjer att lista filmerna nedan så länge.


Jag har valt att ta den svenska titeln på filmerna i första hand, om det inte finns någon så säljer jag den mest sprida.




SS experiment Love Camp
(1976)

Regi: Sergio Garrone
Produktonsland: Italien
Genre: Sleaz/Nazisploitation/Women-in-prison
Speltid: 91 min
Handling: I ett hemligt läger i Nazi Tyskland, görs fruktansvärda experiment på fångarna för att förbättra den mänskliga rasen. Kvinnliga fångar tvingas att ha samlag med tyska soldater och dessutom får de genomgå perversa sexuella tester. Som består av elektriska stötar och sex i varma och kalla tortyrbad mm.




SS Lager 5 - Womens Hell
(1976)

Regi: Sergio Garrone
Produktionsland: ItalienGenre:
Sleaz/Nazisploitation/ Women-in-prison
Speltid: 92 min
Handling:Tortyr och sexuellt utnyttjande i kvinnofängelse. Filmen innehåller ett par scener som också återfinns i SS Experiment Love Camp.




SS Girls
(1977)

Regi: Bruno Mattei
Produktonsland: ItalienGenre:
Sleaz/Nazisploitation/ Women-in-prison
Speltid: 82 min
Handling: En vansinnig SS-officer får i uppdrag att starta ett glädjehus med tio av Tysklands bästa flickor, utbildade till sexmaskiner. Målet med operationen är att avslöja konspirationer mot Führern.




Deported Women of the SS Special Section (1976)

Regi: Rino Di Sivestro
Produktonsland: Italien
Genre: Sleaz/Nazisploitation/ Women-in-prison
Speltid: 94 min
Handling: Ett tåg med tillfångatagna kvinnor anländer till ett tyskt arbetsläger. Lägerkommendanten blir förtjust i en av kvinnorna och gör allt för att för att kvinnan skall bli kär i honom med så udda metoder som förödmjukning och att bevittna tortyrscener.




Escape from Women's Prison (1978)

Regi: Giovanni Brusadori
Produktonsland: Italien Genre:
Sleaz/ Women-in-prison
Speltid: 95 min
Handling: Fyr kvinnor rymmer ifrån ett fängelse. Dom tar en hel buss fylld med unga kvinnliga tennisspelare som gisslan. Sedan tar de en sväng förbi den domaren som dömde dom till dom straff dom fick. Självklart så bli dom unga kvinnorna som har blivit kidnappade utnyttjade sexuellt och förnedrade på alla möjliga viss av dom fyra kvinnorna.

image7image8


Die Zombiejäger

HANDLING..: 4 / 5image4

GORE......: 3 / 5

HUMOR.....: 3.5 / 5

ACTION.....2 / 5

SEX.......: 2 / 5

SPÄNNING..: 2 / 5

VÅLD......: 3 / 5

TOTALT:...: 4/5


Handlingen: Filmen är helt okej för en amatör film av den här sorten. Man vet ju vad man får om man ser sådan här film. Jag är själv barnsligt förtjust i sådant här liter mer lätta filmer när man inte behöver vara allt för djupt av sig en lördags kväll.


Gore:
Visa effekter var förvånade bra. Att dom lyckats få in det här på den tajta budgeten på ynkliga 40.000:kr är otroligt. Kvaliteten på makeupen är väldig varierande. Men den flyter rätt bra (för övrigt är det rätt mycket zombies som var tvungna att sminkas). Men ibland så känns det lite löjligt när man använder godisormar och liknade som inälvor.
 

Humor: Finns en hel del rip-off scener som jag verklige gillar i filmen. Den följer dom till stor del dom traditionella delarna för amatör film och zombievåld. Att dom har valt med att driva med den svenska polisen och median gör den se värd för bara det. Sättet att sprida viruset (injicerat gift i Arlas mjölkkartonger)är hysteriskt roligt. Att en av killarna ifrån Dark Funeral spelar den klassiska svenska parkbänks nekrofilen som finns i alla större städer och centrum runt i vårt avlånga land ger i alla fall mig ett gott skratt.


Action: Filmen har en stor sakand av action, men det gör inget för min del i och med att jag ogillar den sortens film för det mesta. Det hade gjort den alldeles för överflödig om det var med här. Filmen öppnar rätt roligt när den svenska polisen själva försöker storma in Göteborg för att rensa upp bland dom vandrande liken, rätt mycket Pang-Pang där.


Sex: Filmen är rätt fri ifrån sex. En duschscen och en sexscenen i början av filmen. Tycker att det räcker med det. Sexscenen är för överrikt väldigt roligt, testosteron fylld till bräden. Driver med genren i sig själv.


Spänning: Spännande är den ju inte precis, men hur många filmer är det? Den flyter på i lagom tempo. Känns nästan som en film som skulle baserats på ett TV-sepl. Men del blir aldrig tråkigt eller färglös.


Våld: Filmen har en mycket högg body-count för att va en svenskfilm. Är inte så mycket slå-på-käften. Men det är en hel del pang-pang-våld och lite kampsports relaterade vapen.


Totalt: En film som måste ses och framförallt ägas av filmnördar. Den kommer helt klart få en plats i mitt vitrinskåp bland pärlorna. Att det redan är en uppföljare är helt underbart.


RSS 2.0